Årskonferens 2023 Helsingborg

Ny frontbild

Välkommen till Helsingborg 13 - 15 juni!

Välkommen till Helsingborg, staden som grundades genom ett gåvobrev från danske kungen Knut den helige den 21 maj år 1085. På 1100 talet började man bygga den stora fästningen uppe på landborgen, nu är det dock bara centraltornet Kärnan som finns kvar av den gamla borgen. Så även i Helsingborg kan du känna historiens vingslag. Här finns ca: 150 000 helsingborgare med en medelålder på 40,7 år som har tillgång till 700 meter sandstrand i city och de som inte får plats i trängseln där sitter kanske på någon av stadens 285 restauranger. Så här finns lite av en kontinental medelhavskänsla.

Plats den här gången blir det helt nybyggda Clarion Hotel SeaU mitt i centrala Helsingborg

I år börjar vi med ekonomiföredraget med SHB:s ekonom Mattias Sundling. Vi får en inblick i den ekonomiska utvecklingen nationellt och i världen i stort. Susanne Rosenhamer chef för Stiftelsetjänster på SHB föreläser om stiftelseförvaltning. Naturligtvis ska vi ha med alltid uppskattade ”Hälsokontrollen” om Svenska kyrkans ekonomi med tillbakablickar på det gångna året och prognoser för kommande år med Liselotte Ågren från Ekonomi och Finansavdelningen på kyrkokansliet. Denna gång kryddad med en lagom dos målkapital.Per Starke avdelningschef för gemensamma funktioner på Kyrkokansliet vägleder oss genom färdplanen för digitalisering och gemensamma funktioner, och Catarina Lönnerholm, Strategisk inköpare på Kyrkokansliet berättar om nyheter avseende inköp och avtal. Från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation får vi nyheter och avtalsinformation av Anders Orinius och Ola Falk.

   Mona   

Hur kan du bli bättre på att leda dig själv och andra när osäkerheten är stor, när förutsättningarna förändras snabbt och tempot skruvas upp allt mer? Hur kan du fatta klokare beslut i tid av förändring? Dr Mona Riabackes föreläsning syftar till att öka medvetenheten kring hur du och andra fungerar i en allt mer föränderlig värld. Du får handfasta tips för hur du kan bli tryggare i dina beslut – en förutsättning för att må bra och nå de resultat du önskar. Mona Riabacke är Dr i Beslutsfattande (Risk- och Beslutsanalys) och driver sedan drygt 11 år tillbaka Riabacke & Co som hjälper företag och organisationer att förbättra sitt ledarskap (där beslutsfattande är en stor och viktig del). Hon har också skrivit boken “Beslutspyramiden – Stegen till klokare beslut” och driver den populära näringslivspodden “Beslutspodden”. 

 

Ny Martin

 

 

Martin Svensson diplomerad ICF coach och coachar både artister och privatpersoner i karriärs-, förändrings- och livsfrågor. Han är dessutom sjuksköterska men sadlade om för 25 år sedan och blev ståuppkomiker så räkna med att det blir en tänkvärd humoristisk avslutning. ”Livet – en skrattspegel”

ANMÄLAN ÄR NU STÄNGD

Sista datum för registrering är den 14 maj, därefter kan vi inte garantera hotellrum. Konferensavgiften är 3 995 kronor och kommer faktureras tillsammans med din hotellbokning från Commee AB

Vi har reserverat rum på nedanstående hotell som alla ligger inom promenadavstånd från Knutpunkten med Centralstationen. Bokar rum gör du via anmälningslänken som snart kommer upp på hemsidan. Logipriset varierar något mellan hotellen men logikostnaden inklusive moms för enkel-, respektive dubbelrum per natt framgår i bokningsformuläret för respektive hotell.

Clarion Hotel SeaU>>
Hotell Mollberg>>
Marina Plaza>>

Inbjudan är också en kallelse till föreningens årsmöte tisdagen den 13 juni 2023. Handlingar kommer att delas ut i samband med registreringen.

Programmet

sveriges kyrkokamerala forening logo

Sveriges kyrkokamerala förening bildades 1955 och har till uppgift att utgöra ett nätverk inom Svenska kyrkan för kameral och administrativ personal.
Föreningen utser en styrelse årligen som har till uppgift att hålla samman nätverket, bland annat genom upprättande av medlemsregister och informationsspridning. Styrelsen har också till uppgift att anordna en årlig konferens.